Zastava Bosne i Hercegovine

ODLUKA O IZMENI ODLUKE O OBLIKU, SADRŽINI I NAČINU KORIŠĆENJA OBRAZACA PLATNIH NALOGA ZA IZVRŠENJE PLATNIH TRANSAKCIJA U DINARIMA: Propisane nove šifre plaćanja za transakcije u dinarima, koje će se primenjivati od 19. oktobra 2024. godine


Odlukom o izmeni Odluke o obliku, sadržini i načinu korišćenja obrazaca platnih naloga za izvršenje platnih transakcija u dinarima ("Sl. glasnik RS", br. 82/2024), koja je objavljena u “Sl. glasniku RS”, u Prilogu 3: Transakcije po osnovu prometa robe i usluga, propisane su nove šifre plaćanja za transakcije u dinarima, i to:

29 - Digitalna imovina - Plaćanja po osnovu transakcija s virtuelnim valutama, digitalnim tokenima i digitalnom imovinom koja ima odlike finansijskih instrumenata (uključujući i plaćanje svih provizija, naknada i drugih troškova po osnovu tih transakcija)

30 - Promet nepokretnosti - Plaćanja po osnovu prometa zemljišta (poljoprivredno i građevinsko zemljište, šume i šumsko zemljište), zgrada (poslovne, stambene, stambeno-poslovne, ekonomske i dr.) i drugih građevinskih objekata, kao i posebnih delova zgrada (stanovi, poslovne prostorije, garaže i garažna mesta) na kojima može postojati zasebno pravo svojine

Nove šifre plaćanja primenjivaće se od 19. oktobra.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt eKapija, 14.10.2024.
Naslov: Redakcija