Zastava Bosne i Hercegovine

PRIVATNI BAZENI POSTUPAJU PROTIVPRAVNO KADA RAZLIČITIM DANIMA PRODAJU ULAZNICE PO RAZLIČITIM CENAMA: Vikendom i do 500 dinara skuplje nego radnim danima


Osim gradskih odnosno javnih bazena, sugrađanima su na raspolaganju i privatni bazeni koji su postali popularni naročito tokom perioda korone. Međutim, vlasnici privatnih bazena drže se jedne prakse koja posebno ljuti građane, a to je da određenim danima ulaznice za bazen naplaćuju skuplje, što ne bi smelo da se dešava.

"Za istu uslugu ne mogu da se naplaćuju dve različite cene, ili preciznije, isti proizvod ne može da ima dve različite cene", kaže za "Blic Biznis" Marko Dragić, pravni savetnik pri Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije (NOPS). Prema njegovim rečima, i korišćenje bazena i sadržaja u akva-parkovima je usluga kao i svaka druga.

Na jednom bazenu celodnevne ulaznice za odrasle koje su ranije bile 800, ovde godine koštaju 1.000 dinara. Taj iznos važio je ranije za vikend paket, koji je ove godine 1.500 dinara. Takođe, akva park ima i akciju, pa ulaz na bazen posle 15.30 časova košta 700 dinara, a vikendom 300 dinara skuplje!

To praktikuju i i ostali akva parkovi van Beograda, pa je jedan veliki i prilično posećen, tokom radnih dana ulaz naplaćivao 1.300 dinara po osobi za ceo dan, a tokom vikenda 400-500 dinara više za istu uslugu.

"Šta se vikendom dobija više, odnosno radnim danom manje? Morala bi da postoji specifikacija, i obrazloženje usluge, u suprotnom, ovo je kršenje zakona", kaže Dragić.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Izvod iz vesti, Izvor: Vebsajt Blic, Vesna Bjelić, 1.7..2024.
Naslov: Redakcija